Menstruációs kehely S méret

3890 Ft

Menstruációs kehely vagy intimkehely – a menstruációs védelem új generációja

Minden nőnek, aki komfortosabb életre vágyik.
Biztonságos – modern – egyszerű – környezetbarát – gazdaságos.
A menstruációs kehely a hüvelybe helyezve idomul a hüvely alakjához, enyhe vákuumot képezve a menstruáció során összegyűjti a vért, ellentétben a tamponokkal, nem szívja magába a váladékot, használata kényelmes, biztonságos, 12 órás védelmet biztosít.
A modern nő táskájának elengedhetetlen tartozéka.
Egyszerűen helyezze fel, viselje 10-12 órán át, távolítsa el ürítse, mossa ki, majd használja újra.

Cikkszám: 100007 Kategória:

Leírás

Használatának előnye: a váladékot nem szívja magába, akár 12 órán át is bennmaradhat a hüvelyben anélkül, hogy bármilyen károsodást, akár toxicus shock szindrómát okozna. Cseppmentes viselet, nem engedi, hogy a vér a hüvelyből kiszivárogjon, nem szennyeződik a fehérnemű, nem csúszik el, nem kell félni a “menstruációs balesetektől”.

 • használata kényelmes, nem okoz irritációt,
 • anyaga könnyű és vékony,
 • nincs semmilyen kellemetlen szag,
 • anyaga orvosi szilikon, baktériumok nem tapadnak meg a felszínén, nem változtatja meg a hüvely természetes flóráját, nem allergizál

Hogyan használható?

A menstruációs kehely felhelyezése előtt alaposan mosson kezet. Első használat előtt, ill. minden menstruációs periódus végén sterilizálja a kelyhet. Használhat sterilizáló folyadékot is, de a legoptimálisabb módja a sterilizálásnak a kifőzés. Helyezze a  menstruációs tölcsért forrásban lévő vízbe kb. 5-10 percre.

Felhelyezés:

 1. Helyezkedjen el az önnek legkényelmesebb testhelyzetben (felhelyezheti az intimkelyhet ülve, guggolva térdeplő testhelyzetben is, vagy állva egyik lábát helyezze magasabbra)
 2. Hajtogassa össze a kelyhet az önnek legegyszerűbben kivitelezhető módon
 3. Helyezze fel a hüvelybe. Az intimkelyhet hasonlóan helyezzük a hüvelybe, mint a tamponokat, de az a hüvelyben alacsonyabban helyezkedik el, mint egy szokásos tampon. Az összehajtogatott kelyhet tartsa szorosan egyik kezében, lehetőleg a tölcsér alját fogva, majd a másik kezével tárja fel a hüvelybemenetet. A kissé a farokcsont irányába megdöntött kehely felső végét helyezze a hüvely kezdeti szakaszába, majd tolja felfelé  a hüvelyben addig, amíg a kehely szára is a hüvelybe kerül, ekkor enyhén rotálja/ forgassa el a tölcsér tengelye körül/ azért, hogy a tölcsér teljesen kinyíljon és létrejöjjön a cseppmentes zárás.
 4. Győződjön meg róla, hogy a vákuum kialakult –mozgassa előre hátra, jobbra-balra, húzza lefelé, ha a kehely nem mozdul, kialakult vákuum. A menstruációs kehely szára a felhelyezés és eltávolítás megkönnyítését szolgálja.  Amennyiben irritálja önt a szár, lerövidíthető. Éles késsel, vagy ollóval a megfelelő hosszúságúra szabható. Figyelem! Ha túl sokat vágunk le, a kehely megsérülhet, megnyílhat, ekkor alkalmatlanná válik a menstruációs váladék összegyűjtésére. Ahhoz hogy menstruáció során használata zavartalan legyen, javasolt a kehely menstruáción kívüli kipróbálása, gyakorolja a felhelyezést eltávolítást, próbálja ki, milyen testhelyzetben a legkényelmesebb a felhelyezés.

Eltávolítás:

 1. A kehely eltávolításakor helyezkedjen el az önnek legkényelmesebb testhelyzetben. Lazítsa el gátizmait, majd préseljen lefelé.
 2. Fogja meg a kehelyszárat, majd húzza kissé lefelé, ahhoz hogy el tudja távolítani, a vákuumot meg kell szüntetni. Ennek érdekében a kehely alját gyengéden préselje össz ekkor megszűnik a vákuum, és a kehely lehúzható.
 3. Amikor érzi, hogy majdnem kicsúszott enyhén döntse meg, hogy elkerülje a kiloccsanást.
 4. Ürítse ki a kelyhet, öblítse ki, majd helyezze fel újra.

Mikor javasolt a használata?

A menstruációs kehely háromszor annyi vér befogadására képes mint egy tampon 10-12 órán át viselhető. Kiürítése az ön igényeitől, ill. a menstruációs vérzés mennyiségétől függ. 2-3x ürítse 24 óra alatt. Bármilyen körülmények között használható. Amennyiben ön aktív, egészséges életet él, viselése rendkívül kényelmes, észrevétlenül folytathatja mindennapi tevékenységét, megfeledkezhet a menstruációról. Ideális sportoláshoz, úszáshoz akár megerőltető sportok, helymászás sem lehet akadály az ön életében a menstruáció során. Nem kell otthon maradnia a nehéz napokon, élvezze a társaságot, nyugodtan viselhet testhez feszülő ruhát, akár fürdőruhát is, használata észrevétlen marad.

Menstruációs tölcsér méretei: S/small/  átmérő: 40mm hosszúság: 70 mm, a szár hossza: 25 mm, befogadó képessége: 25 ml javasolt azon hölgyeknek, akik nem szültek, ill. 25 év alattiak L/large/ átmérő: 45mm, hosszúság: 70 mm, szárhossz: 20 mm, befogadó képesség: 30 ml javasolt: azon hölgyeknek akik gyermeket szültek, ill. 25 év felettiek ide jöhet egy kép  a méretekről Biztonsági információ

A menstruációs kehely nem fogamzásgátló eszköz, és nem véd a szexuálisan átvihető betegségekkel szemben, nem okoz Toxicus shock szindrómát, de ha már valakinek volt ilyen, ne használjon menstruációs kelyhet. Amennyiben használata során fájdalmat érez és semmilyen felhelyezési probléma nem áll fenn, keresse fel nőgyógyászát.

 

Az alábbi videón néhány hajtogatási módot tekinthet meg.

Cím

Go to Top