hüvelyflóra egyensúly, enterococcus sp okozta húgyúti gyulladás, Escherichia coli baktériumok okozta fertőzés, inkontinencia, hólyaghurut,
enterococcus sp okozta húgyúti gyulladás, Escherichia coli baktériumok okozta fertőzés, inkontinencia, hólyaghurut,Initim higiéniai csomag

Húgyúti fertőzések megelőzése prevenciós csomag

hüvelyfertőzések elleni csomag

Hüvelygyulladás elleni csomag

Ha a hüvelyflóra ökológiai egyensúlya felborul.

Ha az ökológiai egyensúly felborul, az a hüvelyben egyébként normálisan jelenlevő kórokozók elszaporodását eredményezi. Ezek következménye a hüvelyi fertőzés, hüvelygyulladás. Leggyakoribb ezek között a bakteriális fertőzés az ún. bakteriális vaginozis, protozoon kiváltotta trichomoniazis, vagy a gombák okozta hüvelyi candidiázis. Ezek a hüvelyfertőzések 90 %-áért felelősek.
A hüvelyi fertőzések újszülött kortól kezdve bármely életkorban előfordulhatnak, de a szexuálisan aktív, fogamzóképes korú nők körében a leggyakrabban.

A hüvelyi fertőzések létrejöhetnek:
Leggyakrabban  a hüvelyi flóra megváltozása, vagy külső kórokozók hüvelybe jutása által (pl. szexuálisan terjedő kórokozók).

A hüvelyi fertőzések kellemetlen tünetekkel járnak.
Ezek: hüvelyi folyás, égő, viszkető érzés a hüvelyben, szeméremtestben, fájdalmas szexuális érintkezés, vizelési zavarok, hólyaghurut.
A tünetek alapján gyanítható, hogy milyen típusú fertőzésről van szó, de a pontos diagnózis felállításához és a megfelelő kezeléshez feltétlenül fontos szakember vizsgálata és véleményezése.
Feltételezések alapján senki se kezdjen öngyógyításba. Félrekezelés sokszor a folyamat súlyosbodásához, visszatérő infekciókhoz, a hüvely flórájának tartós, nehezen befolyásolható megváltozásához vezethet.