>
Az intim higiénia alapszabályai

 1. Közönséges szappanok tusfürdők nem alkalmasak az intim területek tisztán tartására
  A legtöbb tisztálkodó szer úgy van kialakítva, hogy az fenntartsa a bőr természetes pH értékét, ami 5.5. Azonban a hüvelyflóra természetes pH értéke 3,8 – 4,5 között mozog. Ezért a hagyományos szappanok, tusfürdők megzavarják a hüvely természetes védekező rendszerét, ami a káros baktériumok elszaporodásához vezethetnek. Ezért kifejezetten az intim területek tisztán tartására kifejlesztett intim mosakodó szereket használjuk.
 2. Csak a külső nemi szerveket tisztítsuk rendszeresen.
  A hüvelynek megvan az a képessége, hogy tisztán tartsa magát, ezért a különböző szerek hüvelybe juttatásától tartózkodjunk, hiszen azok károsak lehetnek a hüvelyflórára. Mindig csak a szeméremtestet, a hüvely és a szeméremajkak környékét mossuk meg savas kémhatású intim tisztálkodó szerrel.
  Kerüljük a gyakori hüvelyi irrigálást, ami kimossa a jótékony baktériumokat, de alkalomszerűen,  amikor a hüvely összetétele egyébként is megváltozhat, az irrigálás   jótékony hatású. Ilyen lehet menses után, uszoda, szauna használat után, de szexuális együttlétet követően, vagy hüvelyi fertőzések esetén a normál flóra helyreállítását célzó kezelések részeként.
 3. Naponta legalább egyszer mosakodjon.
  Az intim részeket naponta legalább egyszer meleg vízzel meg kell mosni, ha megoldható, akkor székletürítés után is mosakodjunk  intim-törlőkendőt is alkalmazhatunk.
 4. Ne használjon szivacsot vagy kesztyűt.
  A hüvely vékony puha bőrfelület, ezért a szivacsok és kesztyűk apró sérüléseket is okozhatnak. Mosakodáskor elég, ha a kezét használja. A mosdókesztyű, szivacs anyagában a kórokozók felszaporodhatnak.
 5. Puha törölközőt használjon.
  Tisztálkodás után használjon természetes anyagból készült törülközőt! Alaposan szárítsa meg a területet, a nedvesség kedvez a gombás fertőzések kialakulásának!
 6. Elölről hátrafelé töröljön.
  WC használat után mindig elölről hátrafelé töröljön, hisz így elkerüli azt, hogy a végbél környékén hemzsegő bélbaktériumok  a hüvelybe, húgyutakba  juthassanak.
 7. Viseljen pamut fehérneműt.
  Csak természetes anyagból készült fehérneműt használjon, a pamut fehérnemű lehetővé teszi, hogy a bőr lélegezni tudjon. Kerülje a műszálas alsóneműket, ne hordjon túl szűk nadrágot, vagy szoros fehérneműt, hiszen ezek mind megakadályozzák a légáramlást, ami megnöveli az intimzónák páratartalmát, és így ideális környezetet teremt a káros baktériumok, gombák elszaporodásának.
 8. Szexuális együttlét előtt és után mosakodjon.
  A tisztálkodás leállítja az esetleges káros baktériumok terjedését és szaporodását.
 9. A menstruációs időszakban kerülje a szexuális együttlétet.
  A menstruációs napokban a közösülés fokozott fertőzéssel járhat, ezért célszerű kivárni a vérzésmentes napokat. Mosakodjon gyakrabban.
 10. Tampon használatakor is tartsa be az alapvető szabályokat.
  Rendszeresen cserélje a tampont naponta legalább 3-4 szer, ellenkező esetben fertőzéseket okozhat. Amennyiben már fertőzése van, ne használjon tampont.

A menstruációs védelem új generációja a menstruációs kehely, mely nem szívja magába a menstruációs vért, ezért higiénikusabb, nem változtatja meg a hüvely természetes flóráját, biztonságos védelem a nehéz napokra.
További információt a webshop-ban talál.