Inkontinencia kezelése, vizelttartási probléma, Intimtornához Biofeedback Gátizom tréner, enterococcus sp okozta húgyúti gyulladás, Escherichia coli baktériumok okozta fertőzés, inkontinencia, hólyaghurut,

Kapcsolódó termék

Biofeedback intimtréner

Biofeedback gátizomtréner

 Inkontinenciáról általában

Valamennyi ember születéskor inkontinens. Szüleik tanítják meg, hogyan kontrollálják a hólyagműködést, mialatt számtalan neurologiai reflexkör aktiválódik.
A normál vizelési ciklus tárolási és ürítési fázisból áll.

inkontinencia kezelése, Intimtornához Biofeedback Gátizom tréner, enterococcus sp okozta húgyúti gyulladás, Escherichia coli baktériumok okozta fertőzés, inkontinencia, hólyaghurut,

A hólyag telődik, de a hólyagon belüli nyomás nem nő. A húgycsőzáró izom és a gátizom összehúzott állapotban van.

Inkontinencia kezelése, vizelettartási probléma, Intimtornához Biofeedback Gátizom tréner, enterococcus sp okozta húgyúti gyulladás, Escherichia coli baktériumok okozta fertőzés, inkontinencia, hólyaghurut,inkontinencia

A vizelet ürítésekor a húgyhólyagizom összehúzódik, megnő a hólyagon belüli nyomás, a záróizom ellazul.

Intimtornához Biofeedback Gátizom tréner, enterococcus sp okozta húgyúti gyulladás, Escherichia coli baktériumok okozta fertőzés, inkontinencia, hólyaghurut,Inkontinencia neuroszabalyzasa, intimtorna, gátizomtorna, vizeletüritesi panaszok

Biofeedback a hólyagműködés szabályzása. Egészséges körülmények között a vizelet ürítése és tárolása bonyolult neurológiai szabályzás alatt áll és tudatosan befolyásolható.

Abban az esetben, ha a vizeletürítés akaratunktól függetlenül jön létre inkontinenciáról beszélünk.

A női inkontinenciáról megdöbbentő adatokkal találkozunk az irodalomban: 20-40 %-os gyakorisággal fordul elő.  Ezek az adatok közel sem objektívek, kérdőívek feldolgozásából nyertek, a valós számokat nem ismerjük. Magyarországon 5-600.000 nő szenved inkontinenciában. Bármely életkorban előfordulhat ez az állapot. Kezdete különféle lehet, talán a leggyakrabban terhesség, szülés után jelentkezik, majd a középkorú, ill. idős nőknél éri el a tetőpontját általában.

Mi az oka hogy nem tudunk pontos adatokat?

Az egyik ok, hogy a nők nem beszélnek róla, mert szégyellik, nem osztják meg problémájukat barátnőjükkel, sőt sok esetben a közvetlen hozzátartozójukkal sem. Kellemetlen szembesülni a ténnyel, hogy minket is elérhet ez az állapot.
Másrészt különösen közép-, vagy időskorúak a korral együtt járó kellemetlenségnek tekintik, úgy gondolják, hogy tenni ellene úgysem lehet.
A vizeletcsepegés okozta kellemetlen szagok, az akaratlan vizeletvesztéstől való félelem önkéntes izolációhoz vezet. Kerülik a társaságot, sőt még a családon belüli izoláció sem ritka. Ennek súlyos depresszió lehet a következménye. Beszűkül a párkapcsolat, örömtelenné válik a szexuális élet, a nők önbecsülése csökken, elveszítik nőiességüket.Tudni kell, hogy az állapotnak egészségügyi vonatkozásai is vannak. A vizelettel szennyezett, állandóan nedves gát bakteriális fertőzésekre rendkívül érzékeny. Bőr- és hüvelygyulladás, húgyúti fertőzések léphetnek fel, melyek nehezen kezelhetőek, állandóan kiújulnak.
Bármennyire is nem beszélnek róla, azért mindenki keres valamilyen megoldást erre a kellemetlenségre. Van aki úgy gondolja – és sok reklámból is ez cseng ki – hogy ha a kifolyó vizeletet betéttel vagy pelenkával felfogja, akkor már teljes és egészséges életet éhet, több teendő nincs is. Főleg olyanoknál tapasztalható ez a szemlélet, akik beletörődésre hajlamosak, és a korral járó problémának tekintik a vizeletcsepegést, vagy önmagukkal szemben igénytelenek.
Vannak, akik különböző alternatív megoldásokat keresnek. Különböző jóga és fitnesz gyakorlatot végeznek több-kevesebb sikerrel. Sokszor többet ártanak ezek a módszerek, mint használnak.
Szakemberhez az érintettek csak 20-30 %-a fordul.
Ezt az weboldalt azoknak ajánlom, akik keresik a megoldást, tenni akarnak egészségük megőrzése, helyreállítása érdekében.
Remélem, hogy a szkeptikusoknak is fel tudom hívni a figyelmét arra, hogy bármilyen életkorban és állapotban van megoldás, csak akarni kell és tenni kell érte.