Gátizom tornához Biofeedback Gátizomtréner

55890 Ft

Vizelet inkontinencia kezelésére alkalmas medenceizom/gátizom tréner készülék

Szakszerű segítség az intim területek tornáját végző hölgyeknek. A biofeedback módszerrel működő szenzoros szonda segítségével hatásosabb lesz a gátizom torna. Fájdalommentes, könnyen használható módszer, fejleszti a gátizom erejét és méri a fejlődést. A készülék ára magába foglalja a pneumatikus szondát is.

Díjtalan áru szállítás!

Cikkszám: 300001 Kategória: Címkék: ,

Leírás

Gátizom tornához Biofeedback gátizomtréner

XFT- 0010 medenceizom/gátizomtréner. Egy pneumatikus biofeedback készülék, mely segít a nőknek, hogy helyesen, hatékonyan és biztonságosan végezzék a gátizom /Kegel/ gyakorlatokat. E készülék használatával  megerősödik a gátizom, melynek eredményeképpen javul a húgyhólyagműködés, megszűnik a vizeletcsöpögés, jobb lesz a medencei szervek alátámasztása, örömtelivé válik a szexuális élet.

Működése

 1. A pneumatikus biofeedback technológia alkalmazása segít a nőknek, hogy hatékonyan és biztonságosan, végezzék a Kegel gyakorlatokat
 2. A nők gátizomzata megerősödik, így megelőzhető a vizeletcsepegés, helyreáll a hüvelyizomzat tónusa, megszűnik az inkontinencia, javul a szexuális élet.
 3. A nyomásérték pontosan megjelenik a digitális kijelzőn Hgmm-ben
 4. Egy sípoló hang  irányítja a használót, hogy mikor szorítsa és lazítsa gátizmait, így a használónak nem kell a kijelzőt folyamatosan nézni  a használat alatt. Ha a használó nem akarja a sípoló hangot, nyugodtan ki is kapcsolhatja azt
 5. A készülék training és free módban működik. A training mód az jelenti, hogy a használó a készülék utasítása/hangjelzés/ szerint végzi a gátizom gyakorlatokat. Ezt követően a kijelzőn megjelenik az aktuális gátizom erő szint, melyet a használó minden egyes gyakorlóperiódus után ellenőrizhet, követheti a fejlődést. A free mód: teljesen szabadon (nincs idő limit), saját elképzelése szerint, vagy egy okostelefonos applikáció (Kegel exercis) segítségével végezheti a gyakorlatokat

A Biofeedback gátizomtréner tulajdonságai

 1. Nagy képernyő, világos ikon jelzések
 2. Sípolóhang vezérlés
 3. Training és free mód
 4. Automatikus pumpa funkció
 5. Flexibilis, orvosilag tesztelt szilikon szenzor (szonda), mely lehetővé teszi, hogy ülve fekve és állva is lehessen végezni  GYAKORLATOKAT

Használati utasítás

Előkészületek

 1. Mossa meg a kezét
 2. Fertőtlenítse a szondát
 3. Helyezkedjen el az Önnek legkényelmesebb pozícióban (fekve, ülve, állva)

A Biofeedback gátizomtréner használata   Ne kapcsolja be addig a készüléket, amíg nem helyezte be a hüvelyszondát! Tartsa a trénert egyik kezében, vagy helyezze könnyen elérhető, ill. jól látható helyre.

A készülék üzemmódjai

A Biofeedback gátizomtréner (XFT0010 készülék) kétféle üzemmódban működtethető

 1. test mód, (gátizomerő szint felmérése)
 2. tréning mód (izomerősítő gyakorlatok végzése free, illetve valamilyen okostelefonos applikáció által vezérelt, módban)

Test mód

1. kép

Kapcsolja be a készüléket a ”power” gomb 1 másodperces lenyomásával, a készülék betölti a programot, ekkor a képernyőn megjelenik az összes ikon. (1. kép)

2. kép

3 másodperc múlva kiválasztható az alkalmazni kívánt üzemmód. Ha a ”test „ ikon villog, nyomja meg az üzemmód választó gombot. (2. kép) A választott mód ikonja villogni fog 5 másodpercen át,  majd a készülék feltölti levegővel a hüvelyszondát. (Megjegyzés: ha nem történik üzemmód kiválasztás, a „test” ikon 5 másodpercig villogni fog, utána automatikusan feltöltődik a szonda, és elkezdődik a teszt üzemmód.)

3. kép

Miután  a feltöltés befejeződött, a gáz feltöltöttséget jelző ikon teljesen elsötétül, (3. kép) 2 másodperc múlva hangjelzést ad a készülék. Ekkor elkezdődhet a gyakorlat, 4 másodperces visszaszámlálás után sípoló hang jelzi a gyakorlat elejét. Figyelem: ha a szonda nincs, vagy nem megfelelően van csatlakoztatva a trénerhez, a készülék kikapcsol.

Lassú szorítás

4. kép

A képernyőn megjelenik a flex ikon, ekkor szorítsa meg gátizmait, majd próbálja tartani. Teljes szorítási idő 10 másodpercig tart. Az időt  mutatja a képernyő alján lévő skála. A képernyő felső részén elhelyezkedő skálán középen, numerikusan is megjelenik a szorítás Hgmm-ben kifejezett erőssége. (4. kép)

Lassú relaxáció Miután a szorítás befejeződött, a képernyőn megjelenik a relax ikon, ekkor lazítsa el gátizmait, a teljes relaxációs idő 10 másodpercig tart.

A ciklusok 5x ismétlődnek.

5. kép

Gyors szorítás, gyors lazítás A lassú szorítás, lazítás végét  3 sípoló hang jelzi, ekkor a készülék átvált a gyors gyakorlatokra. 5 másodperces visszaszámlálás  után következhetnek a gyors szorítások lazítások. A gyors gyakorlatokat szintén három sípoló hang jelzi. (5. kép)

6. kép

A  teljes gyakorlatsor végén  a képernyőn megjelenik a használó jelenlegi aktuális gátizom erő szintje, 0-9 -ig. Minél erősebb a gátizom, annál nagyobb szám jelenik meg a képernyőn. 1-3: gyenge, 4-6: közepes, 7-8: nagyon jó, 9: erős gátizom. (6. kép)

A készülék kikapcsolása Miután a test mód befejeződött, kapcsolja ki a készüléket, ekkor automatikusan leereszt a szonda. Távolítsa el a szondát, majd a megfelelő tisztítás után tegye el a készüléket. Ha nem kapcsolja ki, a tréner 30 másodperc várakozás után automatikus leereszti a szondát és a készülék kikapcsol.

7. kép

Téning mód A készülék bekapcsolása után válassza ki a megfelelő tréning üzemmódot. Miután  a feltöltés befejeződött, a gáz feltöltöttséget jelző ikon teljesen elsötétül, 2 másodperc múlva hangjelzést ad a készülék. Ekkor elkezdődhet a gyakorlat. Tréning üzemmódban a képernyőn csak a gáz feltöltöttségi státus, valamint az izomerő skála és numerikus érték látható. (7. kép) A használó saját elképzelése szerint végzi a gyakorlatokat, amely lehet egyéni elképzelés, vagy követhet valamilyen okos telefonos applikációt is. (Figyelem: ha nem szeretne sípoló hangot hallani a készülék használata során, nyugodtan kikapcsolhatja azt.) Ha test vagy tréning módban a szonda nyomása kevesebb mint 45 Hgmm, a tréner automatikusan feltölti a szondát, de ha 20 Hgmm alatt van, a tréner automatikusan visszatér a folyamat elejére, és feltölti a szondát, ekkor a gyakorlat elölről kezdődik. Ha tréning üzemmódban a készülék nem érzékel gátizom mozgást, 5 másodperc múlva kikapcsol.

Problémák

Problémák Megoldások
A készüléket nem lehet bekapcsolni Ellenőrizze az elemet, jól helyezte-e be az elemtartóba, amennyiben az elem lemerült, cserélje ki.
A szonda nem tölt fel. Ellenőrizze, hogy a vezetékek helyesen vannak-e csatlakoztatva? H a a szonda elhasználódott, cserélje ki.
Csatlakozási problémák. Csatlakoztassa újra a szondát a készülékhez.

 

Figyelmeztetés! A készüléket egyéni használatra tervezték. Ne használja másokkal közösen!

Ne használja a Biofeedback gátizomtrénert

 • Menstruáció során,
 • Bármilyen eredetű hüvelyi, gáti infekció aktív periódusa során, Um STD, herpes, bakteriális vaginózis, gombás  hüvelyfertőzés esetén,
 • A gátizom tréner diszkomfort érzést okoz, ill. felerősíti a tüneteket,
 • Terhesség idején,
 • Szülés utáni első 6 hét során,
 • Hüvelyi, gáti sérülések, műtét után 6 hétig,
 • Ha pesszáriumot vagy hüvelyi fogamzásgátló eszközt használ,
 • Mesterséges megtermékenyítés időszakában,
 • Hüvelyi, vagy hüvely környéki varicositas esetén,
 • Kismedencei  szerveket érintő daganatos folyamat esetén,
 • Előrehaladt méhelőesés esetén

Ha a gyakorlatok során inkontinencia panaszai nem csökkennek, esetleg erősödnek, keresse fel kezelőorvosát. Ha úgy érzi, hogy a szondában a nyomás túl magas, ami diszkomfort érzést okoz, távolítsa el a vezetéket, és a szonda leereszt. Ne üsse, ne nyomja a készüléket.

Tisztítás és tárolás

 • Távolítsa el a szondát  és húzza ki a kábelt a szenzorból.
 • Enyhe szappanos vízzel mossa meg a szenzort, alaposan öblítse le, majd szárítsa fel egy puha ruhával.
 • Törölje át a képernyőt egy nedves ruhával.
 • A tréner műanyag részeit törölje át nedves ruhával.
 • Tárolja a készüléket és a szondát szoba hőmérsékleten a tároló dobozban.
 • A szenzor gyakori alkalmazás mellet elhasználódhat, napi kétszeri alkalmazásnál 6 hét múlva cseréjére szükség lehet.
 • A készülék rendszeres használat mellett 5 évig működőképes.
 • A terméket biztonságosan az elektromos készülékek megsemmisítésére vonatkozó szabályok szerint kell megsemmisíteni.

Garancia

A készülékre 1év teljes körű garanciát biztosítunk, mely a gyártásnál felhasznált anyagokból, vagy a gyártási folyamatból származó meghibásodásokra érvényes, rendeltetésszerű használat esetén. A szonda kopóalkatrésznek minősül, ezért erre a garancia nem érvényesül garancia a vásárlást igazoló számla és garancia kártya ellenében érvényesíthető A garancia nem érvényes

 • ha a készüléket arra nem meghatalmazott személy szétszedi, módosítja
 • használata, szállítása során véletlenül elejti és összetöri
 • nem megfelelő a készülék karbantartása
 • nem a használati utasításnak megfelelően használja
 • a javítását nem a készülék javítására szakosodott szervizben végzik.

Specifikáció

A készülék megnevezése: pneumatikus gátizomtréner Modell: XFT- 0010 Imput voltage: 3db AAA elem Klasszifikáció: BF típusú készülék Méretek: 130 mm x 82 mm x 35 mm. Súly: 141 g Működési körülmények: hőmérséklet: 5-40 celsius fok. Páratartalom <= 80% Légnyomás: 70-106 kpa Magasság: <=  2000 m Alkatrész: Szonda: 1db 33 mm x 105mm, súly: 35 g A készülék EMCIEC60601-1-2 teszten  ment át.

Csomag tartalma

 1. Tréner 1 db
 2. Szonda 1 db
 3. Használati utasítás 1 db
 4. Műanyag zacskó a szenzorhoz 1 db
 5. Műanyag táska 1 db

Cím

Go to Top